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Syabu-syabu is one of the typical Japanese hotpot dishes.
しゃぶしゃぶは日本の代表的な鍋料理です。
It is popular especially in winter.
冬のしゃぶしゃぶは大好評です。
It seems to have a long history, but it is actually a relatively new-born hotpot dish.
長い歴史があるように見えますが、実は一番新しい鍋料理です。
It spread throughout Japan after the World War 2. 
第二次世界大戦後、日本に広まりました。
 Its origin is in Mongol, where mutton is used instead of beef.
元はモンゴルの鍋料理なのです。牛肉ではなく羊の肉を使っています。
After the war, a restaurant in Osaka sell syabu-syabu hotpot dish to suit Japanese taste using beef.
戦後、大阪の料理店が日本人向きにアレンジし、しゃぶしゃぶという名前で売り出しました。
 It got popularity and spread throughout Japan.
大変な人気で、日本中に広まりました。
First put various vegetables such as Chinese cabbage, green onion, mushroom, bean curd, sirataki white noodles into the special broth.
白菜、ネギ、シイタケなどの野菜、豆腐、シラタキを熱いだし汁の中にいれます。
When they are cooked, pick up sliced beef with your chopsticks and dip it in the boiling broth for a few seconds.
出来上がったら、薄切りの牛肉を箸でつまんで、だし汁に数秒つけてください。
Dip the beef into a seasoned sauce before eating. There are citrus-flavored sauce and sweet sesame sauce.
味付けしたソースに浸してから食べてください。ポン酢とゴマだれソースがあります。
There are two important things when you cook syabu-syabu.
大事なことが二つあります。
Don't boil the beef too long, or else the texture of the original beef will be spoiled.
まず、牛肉は長く煮込まないことです。牛肉の本来のまろやかさがそこなわれます。
In addition, skim off the scum rising on the surface of the broth while boiling beef.
もう一つは、牛肉を煮ているときに出てくるアクをすくいとってください。

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2016.07.26
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